Bezoek aan Munster 22-08-2018

Woensdag 22 augustus- bezoek aan de stad Münster.

 

 

Vandaag was het onze rustdag, nou ja rustdag is veel gezegd. Er stond een citytrip naar Münster op het programma. Na weer een super ontbijt vertrokken we onder een stralende hemel. Het beloofde een warme dag te worden. Stéphane moest even zoeken naar een parkeerplaats voor onze bus, maar dan kon iedereen op weg om de stad te ontdekken. We kwamen al direct een mooie kerk tegen en een groene oase langs een beekje, leidde ons verder naar het centrum, langs de Domplatz, naar de Prinzipalmarkt. Hier wachtte de beroemde Friedensaal in het historische gotische raadhuis. Even kort wat geschiedenis meegeven. Op deze plaats werd in 1648 de vrede van Münster getekend. Deze maakte een einde aan de 80- en 30- jarige oorlog en was het begin van de onafhankelijkheid van de Nederlanden. De zaal ziet er nog steeds zo uit als bij de ondertekening. Je kan er vandaag nog altijd, symbolisch, een handtekening zetten onder dit akkoord. Na de zaal uitgebreid te hebben bewonderd, ging het verder naar de Lambertikerk. Dit laatgotisch gebouw is vooral bekend om zijn 3 kooien die buiten aan de toren bevestigd zijn. Hier werden de lijken van ter dood veroordeelde opstandelingen tentoongesteld. Boven in de toren ligt het hoogste stadskantoortje van Münster.

De Sint- Paulusdom op de Domplatz is een prachtig bouwwerk dat stamt uit 1225 met laat romaanse en gotische delen. Van hieruit ontwikkelde de stad zich verder tot haar huidige vorm. Na een kleine lunch, hadden we geboekt voor een rondrit door de stad met de Prinzipal Express, een soort van gemotoriseerde koets. Onze gids leidde ons op een verfrissende en boeiende manier doorheen Münster. We bewonderden historische wijken, beroemde gebouwen, een mooie wandelpromenade en een kleine plezierhaven. Wat ons opviel, waren de vele fietsers en de massa’s gestalde fietsen.

Veel te snel was het tijd om terug naar het hotel te vertrekken. Het was een reuze fijne uitstap geweest. S’ Avonds werd er nog gezellig na gepraat over al dat moois.

 

Voor meer foto's van deze dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP