Wandelweek Bad Salzschlirf 2017

Wandelweek Bad Salzschlirf in de deelstaat Hessen

 

 

Zondag 20 augustus was het verzamelen geblazen voor de start van onze wandelweek 2017. De eerste vroege vogels werden door Stephane al opgepikt rond 5 h. Nog even halt houden in Olen en toen ging we met 42 Olympicers in de bus richting Duitsland.

In Aachener land was er een koffiepauze. Na een natje en een droogje reden we naar B├╝dingen. Langs een mooi houten bruggetje (replica) wandelden we dit eeuwenoude stadje binnen. Even genieten op een zonnig terras van een uitgebreide brunch en dan op verkenning. Langs mooie steegjes, prachtig vakwerk en een imposante burcht, genoten we volop van dit brokje geschiedenis. Mai was vooral gecharmeerd door de 2 stoere wachters voor de ingangspoort. Een leuke wandeling door het groen en langs de imposante stadsmuur terug naar het centrum voor een laatste drankje op een charmant binnenplaatsje, was een goede afsluiter.

En dan op weg naar Bad Salzschlirf, niet zo eenvoudig om uit te spreken. In het hotel Aqualux aangekomen was het even hectisch met het uitdelen van de sleutels en ook wel zoeken om in dit grote hotel de juiste kamer te vinden. Ondertussen hadden nog 4 Olympicers zich bij ons gevoegd, dus waren met 46.

Rond 19h. werden we in het restaurant verwacht waar we konden genieten van een uitgebreid buffet. Nog een avondwandeling gemaakt om de sfeer op te snuiven en dan recht naar ons bed.

 

Overige foto's hier bekijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP