Verrassingsreis 2018

Verrassingsreis 6 mei 2018

 

 

Zondag 6 mei beloofde een prachtige dag te worden. Met een 50-tal leden stapten we gezwind op de bus en stipt half acht ronkte de motor voor de start van de 3’ editie van dit evenement.

We hadden al wel een groot vermoeden dat het Nederland zou worden maar de eindbestemming dat was nog een vraagteken. We reden richting Lummen en dan naar Aken. Toen we de afslag Landgraaf namen kwamen we dichterbij en het werd… KERKRADE.

Ons vertrekpunt begon in Abdij Rolduc, een imposant kloostercomplex dat ontstaan is in 1104 en 900 jaar later uitgegroeid is tot het grootste abdijgebouw van de Benelux.

Een statige ingang en grote lange kloostergangen leidden ons naar de ondergrondse gewelven. Daar werden we getrakteerd op een drankje en lekkere Limburgse vlaai.

Om half elf werd het startsein gegeven. Onder leiding van Leo gingen we voor de 8,5 km. De groep van Theo zou 6 km doen. Een prachtige blauwe hemel en een heerlijk zonnetje waren van de partij en zo wandelden we langs de woonwijken en het marktplein van Kerkrade. Een monument van staal getuigt van een industrie- of mijn verleden. Even voorbij het station trokken we de natuur in. De goed begaanbare paden tussen het frisse groen waren een mooi begin. De bosrijke omgeving zorgde voor aangename schaduwrijke momenten. We stapten voorbij het kasteel van Erenstein met zijn prachtige grachten. Kleine waterlopen en grote waterplassen wisselden elkaar af. Ook de talrijke watervogels zoals de reiger profiteerden van deze prachtige morgen. Ons parcours liep langs kleine heuvelruggen en dan weer een open vlakte, waar een enkele boerderij voor een mooi decor zorgde. Het kasteel van Erenstein kwam terug in zicht en via de inrijpoort wandelden we voorbij dit pittoreske gebouw met zijn bloesems en gezellige terras. Nog even tijd voor wat foto’s en dan stapten we langs Kerkrade tot aan abdij Rolduc. De andere groep was reeds aangekomen en in de grote eetzaal werden we getrakteerd op een lekkere lunch met de nodige verfrissingen. Als afsluiter nog een tas koffie en dan waren we weer paraat voor het vervolg. De mooie binnentuin lonkte al, maar dat was voor later.

Na de middag begonnen we aan het 2’ deel, een wandeling van 9 km. richting Duitsland. In de zon was het meer dan warm genoeg. De weidse zichten en de prachtige bloesems konden ons bekoren. De bosrijke omgeving zorgden dan weer voor aangename verkoeling. We wandelden even door een villawijk om dan terug volop in het groen te duiken. Langs een spoorweg kwamen we bij een mooi pad dat lange tijd een riviertje volgde. Dit was blijkbaar een geliefd oord bij vele honden. Het was er een gespetter van jewelste. Baasjes en honden hadden het best naar hun zin.

Het landschap was ook hier weer erg gevarieerd met open veld, over een bruggetje, langs een oude watermolen en zo verder tot in Herzogenrath (Aachen). Het was ondertussen behoorlijk warm geworden en zoals altijd zat het venijn in de staart. Er wachtte nog een pittig klimpartijtje, wat voor veel gepuf en gezwoeg zorgde. Maar ook hier kon de mooie omgeving ons zodanig bekoren, dat we onze pijnlijke spieren en vermoeidheid niet meer voelden. En ja achter de bocht lag dan de abdij op ons te wachten.

Nu snel naar de grote binnentuin, die omgetoverd was tot een gezellig terras. In dit imposante decor konden we met zijn allen nagenieten en babbelen en smullen van lekker ijs.

En nog was de feestpret niet gedaan.s’ Avonds stond er nog een super leuk buffet op het menu. Voor elk wat wils met een lekkere bouillon met héél veel balletjes en zalm met een excellente salade van pasta en groenten en er was ook nog parmaham met meloen en nog een grote schotel met gebraad en verschillende sauzen. Aan de tafels was gezelligheid troef. De toasten klonken over en weer, afgewisseld met een schaterlach en veel getetter. Met al dat lekkers waren we onze stramme benen vlug vergeten. Nog een laatste koffie of thee en tot onze grote spijt kwam er een einde aan dit mooie liedje.

Moe maar voldaan keerden we nog nagenietend huiswaarts. Het was weeral een pracht editie geworden, ook dankzij de mooie en warme lentedag. Uit naam van de hele groep, wil ik de organisatoren van harte bedanken voor al dit moois. Marijke, Leo en Theo proficiat en laat ons hopen dat er nog een 4’ en 5’ en … vervolg komt.

Axelle

 

Bekijk hier de overige foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP