Hoboken in het Groen

EEN REACTIE VAN EEN TEVREDEN WANDELAAR HOBOKEN IN ’t GROEN

 

Ook vandaag zullen wij kritisch zijn. Hoboken is voor ons zeer bekend terrein en heeft vele mogelijkheden. Benieuwd dus wat Olympic ons aanbiedt voor hun eersteling. Alvast een nieuwe startzaal en wij kunnen er van thuis uit te voet naartoe, vier a vijf kilometer ver. Komen in Fort VIII al heel wat wandelaars tegen waaronder Tiny en Danny. We krijgen ook de eerste enthousiaste commentaren te horen. Gezellige drukte in een knus startzaaltje, opnieuw een korte en een lange lus, hier perfect doenbaar.

Deze keer volgen wij wel het opzet van de parkoersmeester en vatten een lus van 10km aan. Van Gildenhuis Moretusburg richting Maccabi (bewaakt door onze jongens) en dan het kasseitje van Nele en Patrach. We zijn meteen “ in the mood “ Olympic vult ons verwachtingspatroon in. Strookje kassei, strookje vettig bos, stukje Scheldedijk met zicht “ oep ’t Stad” en weer terug. Genieten zeg maar. Dan duiken we de Hobokense Polder in. Heerlijk en bij zonnig weer wandelen door het hoge gras van het halfopen natuurgebied. Zoeken de oude spoorbaan op waarlangs Natuurpunt Hard gewerkt heeft om het pad droog en begaanbaar te maken. Verderop lager land langs een gracht en dus lekker vettige zwarte bosgrond. Het midden houden tussen stappen en schaatsen, maar echt wel “onze meug” En dan verrast onze gastheer. We duiken tussen de bewoning en onderdijks het kasseitje een achterafje in langs het hoge riet. En dan een enorme voldoening. Een donkere landdijk van ettelijke honderden meters, smal pad door een bosstrook waar we nog nooit geweest zijn. Onze meester legt later uit dat zijn snoeischaar er aan te pas gekomen is. Terug in de startzaal en net voor een onweer glunderen wij. WAT EEN PAREL VAN EEN ETAPPE !!!

We verwittigen onze gastheer niet te vroeg af te breken want sommige wandelaars houden dit voor het laatst deze namiddag. Hij blijkt er oren naar te hebben aan de foto’s van Tiny en Danny te zien. Kort intermezzo nu. Door de Kapelstraat en bij de spoorbaan het groen in. Langs de voetbalterreinen en in de schaduw van Umicore de vettige buitenste rand van het Fort VIII bewandelen. Bij baseball club Pioneer rechtsomkeer en langs de vijvers helemaal rond het bolwerk tot villa Marina. Meteen park Sorgvliedt in langs krooswater en rododendrons. Een straat verder ligt de rustpost in het atheneum

OPVALLEND OOK, WE ZIJN HALVERWEGE EN HEBBEN NAUWELIJKS EEN STRAAT GEZIEN

DIT IN HOBOKEN HE

Langs de terminus van tram 24 recht naar de begraafplaats Schoonselhof. Voorbij gigantische beeldhouwwerken ter ere van Peter Benoit, Hendrik Conscience en anderen. Maar dit is tevens een bos/park en wij genieten van rode beuk, platanendreven enz. In de vele sloten kwaken de kikkers er vrolijk op los. Bij het crematorium verlaten we de begraafplaats en ruilen ze een paar honderd meter verder in voor Fort VII en zijn vissers.

Het dichte bladerdak beschermt ons tegen felle regen. We lopen zowat tot halverwege met de vijvers mee en maken dan rechts omkeer. WAAR ANDEREN VOOR ENKELE STRATEN ZOUDEN KIEZEN HEEFT ONZE MEESTER EEN BETER IDEE. Hoog boven het water stuurt hij ons door “de rimboe” zoals een medewandelaarster het noemt. Een beetje glibberig pad tussen verwilderde bomen en struiken door. Verrassing nummer twee voor ons vandaag. Bij werkmortel kan het niet anders meer, even wat straten tot de begraafplaats. Nu passeren we de strooiweide, het columbarium en het kasteel Schoonselhof. Bij tram 24 weten we de laatste rustpost nabij.

DUIMEN OMHOOG KNAP PARKOERS, GENIETEN.

Vragen ons af wat we nog niet gezien hebben vandaag. Onze gastheer gaat echt wel diep om ons te verwennen. Kasteelparkje, Meerlenhof, onverwacht maar toch bekend dankzij GR route. Dan opnieuw zwerven door park Sorgvliedt en het kleinere parkje bij de kioskplaats. De Kapelstraat in, voorbij het beeldje van Nele en Patrach. Linda weet nog een parkje zijn…. ja hoor onze gastheer ook, het Gravenhof, netjes gerestaureerd. De eindmeet is in het zicht, we savoureren er ons een Duvelke. Wat een tegenstelling met gisteren……Antwerpen en Vlaanderen hebben er met de verhuis van Olympic naar Hoboken een HEUSE TOPTOCHT BIJ GEKREGEN. SCHITTEREND PARKOURS EN ORGANISATIE MANNEKES, WIJ ZIJN VOLGEND JAAR ZEER ZEKER WEER OP DE AFSPRAAK

 

Patrick en Linda

 

Bekijk hier de foto's van Patrick van deze wandeling

 

 

 

 

 

 

 

TOP