Gent by Night

Busuitstap GENT BY NIGHT 9 december 2017

 

 

Om 14h. was het verzamelen geblazen aan het rond punt, voor onze laatste busreis van dit jaar. Het was even zoeken voor een plaatsje voor je auto maar uiteindelijk was iedereen er. Met zo’n 45 tal leden vertrokken we richting Gent. De weergoden waren ons goedgezind, het was droog maar pittig koud. Na een rustige trip bereikten we onze vertrekpost, een groot gebouw van de KU Leuven. Er kon gekozen worden tussen 3 verschillende stadstrajecten, 6, 9 of 13km. Wij gingen voor de 13 km . We waren nog maar net begonnen of een mooi Maria gevelbeeldje trok onze aandacht, daarna wandelden we door een pittoresk begijnhof met allemaal witte huisjes. Sommige deuren hadden speciale vensterluikjes, echte kunstwerken. Het parcours was een afwisseling van kleine parkjes en pleintjes met oa. het standbeeld van Keizer Karel. Een ander binnenhof liet ons nog wat industrieel erfgoed zien. In de Pluimstraat konden de wandelaars genieten van een prachtig bronzen figuurtje van een breiend meisje. We stapten verder richting centrum. Onderweg schoten we nog een leuk plaatje van het Gravensteen. Even later zaten we echt in de stadsdrukte waar we volop konden smullen van de mooie kerstverlichting en al de prachtige gebouwen die Gent rijk is zoals de Oude Vismijn, het neo- klassieke gerechtsgebouw en nog veel meer. Op de grachten dobberden de talrijke toeristische bootjes rond. Een enkele Spaanse toerist van een bepaalde regio met specifieke vlag trok onze aandacht. Langs een steegje met een kleurrijke muurschildering stapten we naar de winkelstraat. De feestelijk verlichte etalages zorgden voor enkele stops, hier kon je zo maar niet voorbijwandelen.

Het werd nu snel donker en het was niet altijd evident om het juiste deurtje, steegje of trapje te vinden. Maar uiteindelijk kwamen we aan onze rustpost waar behoorlijk veel volk was. Na een korte rustpauze wandelden we verder. Al snel belandden we op de overvolle kerstmarkt aan de Sint Baafskathedraal. Je kon er over de koppen lopen. De sfeervolle verlichting, de lekkere geuren van de eettentjes en de stalletjes met wanten, mutsen, kerstversiering en nog veel meer, brachten je direct in kerststemming. Nog een blik op het reuzenrad en dan lieten we het feestgedruis achter ons en stapten verder langs kleine steegjes, mooi verlichte oude kerken, langs de vele grachten en een paar leuke cafeetjes. Het was een gevarieerd traject met bruggetjes en trapjes op en af. Het gekende Patershol was ook nog een erkenningspunt op ons parcours en dan door het Klein Begijnhof wandelden we gezwind verder terug naar onze startplaats.

Om half negen namen we terug plaats op de bus richting Antwerpen. Moe maar voldaan genoten we na van deze speciale stadswandeling.

 

Je stadsreporter

 

Bekijk hier de overige foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP