Familie Wandeling Oelegem 12-11-2016

Familiale wandeling in Oelegem op 12-11- 2016

 

 

Een beetje anders dan gewoonlijk wandelen we een week vóór onze najaarstocht in Schilde.

Vanaf 9.30 h. worden we verwacht in café Boerenhof in Oelegem en ja de eerste zijn reeds present. De warme drankjes doen het goed want het is pittig koud vandaag. De thermometer staat onder nul maar het is droog. Ondertussen druppelen de enthousiastelingen één voor één binnen en kunnen we starten met 33 deelnemers. Na de nodige bestellingen voor de middaglunch wordt om 10.30 h. het startschot gegeven. We wandelen in 2 groepen. Groep Leo engageert zich voor de 15 km en groep Theo gaat voor de 11,5 km.

Door Oelegem dorp wandelend, zoeken we direct de kleine paadjes op, verscholen tussen heggen en huizen. Aan het provinciaal domein Vrieselhof duiken we het park in en zitten meteen in de herfstsfeer. We wandelen door dit mooie stukje natuur en erfgoed. We verlaten het park en stappen verder langs het antitank kanaal richting fort van Oelegem, bekend om zijn vleermuizenpopulatie. Als we het water oversteken wandelen we langs de fortgrachten, richting Halse bossen.

Het parcours ligt er goed bij ondanks de felle regen van de voorbije dagen. De omgeving is erg mooi en onze bottinnekes schuifelen door het bladertapijt. Af en toe hebben we een kleine rustpauze om de achterblijvers op te pikken en kunnen we genieten van de mooie bosrijke omgeving.

Tegen de middag zien we de eerste huizen van Halle dorp en wandelen we naar onze lunchstop in café ’ t Pleintje. De soep met héél véél balletjes en de sandwiches worden met smaak opgegeten.

Om 14 h. staan we terug paraat voor het 2e de deel van onze tocht. Langs de dreven van Halle wandelen we terug het bos in. Het pad is minder goed begaanbaar, maar niet geklaagd want de natuur rondom ons maakt alles goed. Af en toe zien we een paard in de wei en zelfs een ezel staat naar ons te gapen of is het omgekeerd.

We laten het bos achter ons en stappen langs het antitank kanaal richting Oelegem. Ons pad loopt langs de visvijver waar men ijverig zit te vissen ondanks het koude weer. In de verte wenkt de kerktoren. Na nog wat links en rechts gekronkel komen we terug in het dorp op weg naar onze startplaats.

Nog even gezellig napraten over deze mooie tocht en vooral niet vergeten Leo en Theo te bedanken voor deze prachtige herfstwandeling.

Axelle

Bekijk hier de resterende foto's van deze dag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP