Busreis naar Hoegaarden 17-06-2018

17 JUNI – BUSREIS NAAR HOEGAARDEN

 

 

Met een 38-tal leden vertrokken we vanaf onze vertrouwde startplaats naar Hoegaarden. We gingen wandelen bij de TRIP TRAP stappers uit Kumtich. Na een goed uur rijden waren we op onze bestemming aangekomen. Ons vertrekpunt was een imposant oud klooster, vandaar de toepasselijke naam “ de kloostertochten “. Het gebouw heeft dienst gedaan als internaat met een lagere en middelbare school. Nu wordt het enkel nog gebruikt als een lagere school van het BSO.

 

De mooie tuin van het domein was meteen het vertrekpunt van onze 10 km wandeling. Langs de vijver, met nog een blik op de oude gebouwen van weleer, stapten we direct in een groene omgeving langs een leuke geitenstal, een nog werkende watermolen en onder een oude spoorwegbrug door. De weidse zichten en een mooie rozenstruik in dit licht golvende landschap konden ons bekoren. De koeien in de wei lagen rustig te herkauwen. Een oude kapel boven op een heuveltje trok onze aandacht. Gezwind wandelden we verder. We bevonden ons nu midden tussen de aardappelvelden zo ver als je kon zien. De bloesems zorgden voor een mooi wit tapijt. Tegen de horizon zag je de contouren van de suikerfabriek van Tienen. De vele papavers langs de berm zorgden voor een vrolijke noot. Een mooie tuin trok onze aandacht en met de deskundige uitleg van Mai en Lea heeft ondergetekende weer wat bijgeleerd. Stilaan kwam onze tussenstop eraan. In dekantine van de plaatselijke voetbalclub vanGoetsenhoven was het even uitblazen. Na een welverdiende pauze wandelden we terug richting Hoegaarden. De aardappelvelden lieten we achter ons en we trokken langs blonde tarwe- en groene gerstvelden.

 

Ons volgende dorpje of gehucht was Outgaarden. We kwamen voorbij het oude gemeentehuis. De vele lavendelstruiken zorgden voor een zuiders tintje en vooral een lekker aroma. We stapten verder door het rustige landschap langs de vele betonwegen.

 

Onderweg was er nog een klein akkefietje. Een te enthousiaste boer met tractor had zich gekwetst aan enkele hoge struiken. Maar gelukkig zonder veel erg en vrouwlief kwam al aangereden om de eerste zorgen toe te dienen.

 

De huizen van Hoegaarden kwamen in zicht. Een moderne architectenwoning met waterpartij was de moeite om te bewonderen. Aangekomen in het kloosterdomein, wandelde we nog langs een oude woning en een mooie lindedreef. Nog even gezellig napraten met een frisse pint, natuurlijk een Hoegaarden, was dit een aangename afsluiter van een leuke dag.

Bekijk hier de overige Foto's

of langs hier

Axelle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP