Busreis Braine-Le-Chateau

BUSUITSTAP NAAR BRAIN – LE - CHATEAU 25-03-2018

 

 

Op 25 maart hadden we onze eerste bus uitstap van 2018. Met een 40 – tal leden stonden we paraat aan het rond punt in Wommelgem. Het beloofde een mooie dag te worden alhoewel het nog flink koud was.

We reden richting Braine– le- Chateau in Waals Brabant. Na iets meer dan een uurtje waren we ter plaatse. De voorzitter van de plaatselijke club kondigde officieel onze aanwezigheid aan en we werden verwelkomd met een applaus. Dit was nog eens een leuk begin. Goedgemutst begonnen we aan onze 16 km. We konden al direct genieten van een mooi kasteel en iets verderop hoorden we het geruis van een watermolen, “ Le moulin banal “ een geklasseerd monument van begin 13’ eeuw. Langs het bord “Chemins au Naturel “ liepen we direct in een prachtig landschap onder een mooie ochtendzon. Onderweg kwamen we voorbij een mooie gerestaureerde old timer Morris en een lieflijke cupido brievenbus om dan echt de weidse natuur in te trekken. Enkele pittige klimpartijen deden ons flink blazen. Kleine steegjes, mooie vergezichten en prachtige stukjes bos konden iedereen bekoren. Een lief geitje keek belangstellend naar al dat mooi volk. Hier en daar kwam het eerste groen al piepen en enkele vroege bloempjes pronkten fier met hun ontluikende knopjes.

Onze eerste halte was een fraai gerestaureerd gebouwtje met bijhorend openlucht theater. Na een natje en een droogje wandelde we verder op een hoger gelegen plateau, waar de frisse wind onze wangen deed blozen. Wat verder trok een fraai wit huis onze aandacht en dit was een foto waard. Het landschap was heel gevarieerd en soms erg modderig. De majestueuze Brabantse hoeves pronkten in al hun glorie in deze mooie omgeving.

Goedgemutst begonnen we aan onze 16 km. We konden al direct genieten van een mooi kasteel en iets verderop hoorden we het geruis van een watermolen, “ Le moulin banal “ een geklasseerd monument van begin 13’ eeuw. Langs het bord “Chemins au Naturel “ liepen we direct in een prachtig landschap onder een mooie ochtendzon. Onderweg kwamen we voorbij een mooie gerestaureerde old timer Morris en een lieflijke cupido brievenbus om dan echt de weidse natuur in te trekken.

Na een welkome pauze in de gemeente Ittre wandelde we verder, ook hier weer een mooi kasteel met een groot domein. Langs berkenbos en open velden onder een lekker lentezonnetje, stapten we gezwind verder. Af en toe even halt houden was een must om al dat moois te bewonderen. De toegang tot sommige paadjes was echt heel smal maar wel leuk. De vele maretakken getuigden van een rijke kalkgrond.

Na een foto van een brave viervoeter en een pittoresk heilig beeldje aan de gevel wandelden we verder. De weidse zichten, een heuvelachtig landschap en het goede weer gaven ons een echt vakantiegevoel.

Stilaan naderde we terug onze eindbestemming Braine-le-Chateau. Hier konden we buiten nog nagenieten van al dat moois en rond 16.30 h werd het startsein gegeven richting thuis.

Het was een geslaagde sfeervolle uitstap en de gulheid van onze club mag hier nog eens onderstreept worden.

Dank U wel bestuur voor dit alles.

 

Axelle

 

Bekijk hier de overige foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP